preskoči na sadržaj
vijesti

Projekt „Sve boje različitosti“

U ponedjeljak 14.11.2016. godine  održana je radionica u skopu projekta „Sve boje različitosti“ u organizaciji pedagoginje Lovorke Vidmar Jurić i pod vodstvom mr. sc. Fatime Demir.

Radionici su prisustvovali učenici 1. i 2. razreda naše škole. Ciljevi projekta su upoznati učenike sa vlastitim i drugim kulturama i običajima, potaknuti učenike na uvažavanje kulturnih vrijednosti, ljudskih prava, te osposobiti ih za življenje u multikulturalnom svijetu.

U galeriji fotografija možete vidjeti kako smo kroz igru učili o različitostima.

  :: opširnije :: 


objavio: MIRENA MALJKOVIĆ  datum: 22. 11. 2016. 09:27

Klub mladih medijatora „Eksplozija mira“

Dragi naši, klub mladih medijatora „Eksplozija mira“ počeo je sa radom. Učenici četvrtih razreda osposobljeni su za mirenje sukobljenih strana. Ako ste u sukobu i mislite da vam je potrebna pomoć, slobodno se obratite pedagoginji Lovorki Vidmar Jurić i dogovorite mirenje s našim mladim medijatorima. Ovaj proces je potpuno povjerljiv, što znači da nitko ne mora znati razlog vašeg dolaska na mirenje. 

Više o medijaciji saznajte klikom na opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: MIRENA MALJKOVIĆ  datum: 12. 5. 2016. 14:53

Projekt KRE‑KRE: Kreativno kretanje- u suradnji s udrugom Suncokret OLJIN

Učenici trećih razreda naše škole, u suradnji s udrugom Suncokret OLJIN, uključeni su u projekt KRE‑KRE: Kreativno kretanje. U sklopu tog projekta, voditelji udruge održavaju radionice na kojima s učenicima rade na poticanju kreativnosti, vlastitom osnaživanju i jačanju samopouzdanja, prihvaćanju različitosti i uvažavanju različitih stavova te ih, kroz različite aktivnosti, potiču na otkrivanje vlastitih talenata i potencijala.

Na jednoj od prvih radionica, učenici su imali zadatak izraditi brodove, škrinje s blagom, osmisliti plakat i stihove ili priče na temu mora. Koliko su u tome bili uspješni, najbolje govori činjenica da su neki od radova uvršteni u postav izložbe Dječak voli brodove, a ti? koja se trenutno održava u Knjižnici Augusta Cesarca na Ravnicama.

Stoga su učenici 3.b i 3.c razreda oduševljeno prihvatili poziv i u srijedu, 9. ožujka 2016. u pratnji svojih učiteljica Olje Nedić i Zrinke Markota posjetili izložbu. O ponosu koji su osjetili ugledavši svoje radove među izloženima, suvišno je govoriti.

Postav izložbe je promjenjiv i stalno se dopunjuje. Zbog toga je, nakon razgleda, za učenike organizirana likovna radionica pa su i novonastala remek-djela pronašla svoje mjesto među izlošcima.

Galerija fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: MIRENA MALJKOVIĆ  datum: 16. 3. 2016. 09:13

Posjet "Udruge za osobni razvoj Syncro"

Posjet udruge syncro

8.svibnja 2014.godine našu je školu posjetila Udruga za osobni razvoj Syncro s programom „Budi aktivan i kreativan – ne diskriminiraj!“. 

  :: opširnije :: 


objavio: MIRENA MALJKOVIĆ  datum: 21. 5. 2014. 10:59

„Budi aktivan i kreativan, NE DISKRIMINIRAJ!"

Udruga za osobni razvoj – SYNCRO i OŠ Rapska u akciji!

Dana 08.05.2014. volonteri iz Armenije, Danske, Švedske, Bjelorusije, Hrvatske te učenici i učitelji OŠ Rapske zajedničkim snagama čistiti će okoliš škole, pritome se ugodno družiti i razmijeniti iskustva.

  :: opširnije :: 


objavio: MIRENA MALJKOVIĆ  datum: 5. 5. 2014. 13:55
 


 

Trening vršnjačke medijacije

 

Dragi naši, u našoj školi provodi se trening vršnjačke medijacije. Učenici petih razreda osposobljavaju se za mirenje sukobljenih strana pod vodstvom pedagoginje Lovorke Jurić.

Medijacija je postupak u kojem treća neutralna osoba (medijator) pomaže sukobljenim stranama da riješe spor. Medijator uspostavlja i olakšava razgovor između stranaka kako bi one postigle dogovor. Medijator ne donosi odluke o tome kako će spor biti riješen.

U toku procesa medijacije svaka strana u sporu može iznijeti svoje stavove, pojasniti kako trenutni spor utječe na nju te kakve bi opcije zadovoljile njezine interese. Medijator će pažljivo slušati, usmjeravati stranke da razgovaraju o ključnim pitanjima, uočavati zajednička stanovišta i interese stranaka i pomagati strankama da tako dođu do dogovora.

Medijacija može koristiti kada:

  • kod svih strana u sukobu postoji potreba da se održi ili  povrati dobar međusobni odnos
  • sve strane u sukobu imaju interes da riješe problem
  • strane u sukobu osjećaju umor od daljnjeg sukobljavanja,
  • postoji dobra volja kod svih strana da se sukob riješi.

 

Medijacija nije adekvatna u slučajevima kada:

  • bilo koja strana nije voljna posredovati,
  • neka od strana nije u stanju sudjelovati ili se nije u stanju držati dogovora,
  • postizanje sporazuma nije u interesu neke strane,
  • postoji prijetnja ili strah od nasilja,
  • sukob zahtijeva uključivanje javnosti.

 

U našoj foto galeriji možete vidjeti samo mali dio od aktivnosti koje mi inače provodimo.

 

Fotogalerija medijacije

 

Jelovnik

Upisi u 1. razred

Upisi u srednju

Saznaj korisne informacije o upisu u srednju školu!

 


e-Dnevnik

Informacije i pristup e-dnevniku


Javni natječaji za izlete i ekskurzije

Javni natječaji za ekskurzije i izlete.

    

                                    


Vikendom u dvorane

 

Program "Vikendom u sportske dvorane" u sklopu kojeg se potpuno besplatno provode razne sportske aktivnosti za učenike.

preskoči na navigaciju